• Zahrajko v našej škôlke

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zahrajko v našej škôlke.

            V piatok 17.5.2024 sa mal v našej MŠ konať Deň rodiny, ktorého súčasťou malo byť vystúpenie Zahrajka. Škola a rodina sú dva piliere, ktoré spolu tvoria pevný základ pre budúcnosť našich detí, preto sme sa tešili na spoločne strávené chvíle. Vzhľadom na nepriazeň počasia sme boli nútení akciu zrušiť, ale Zahrajko našim deťom priniesol dopoludnie plné zábavy, spevu a tancu. Veríme, že nabudúce si to užijeme spoločne.

          • Dôležitý oznam

          • Do dnešného dňa sme dúfali, že počasie sa nám umúdri a spoločná akcia Deň rodiny sa uskutoční tak, ako sme plánovali.

            Vzhľadom na prognózy nepriaznivého počasia sa DEŇ RODINY RUŠÍ, o náhradnom termíne budete neskôr informovaní.

            ALE ZAHRAJKO pre naše deti zajtra VYSTÚPI v dopoludňajšom čase.

            (Tú radosť by sme im nemohli pokaziť, keď sa celý týždeň naňho tešia!)

            ĎAKUJEME ZA POCHOPENIE.

          • Deň matiek v Lábe

          • V spolupráci s obcou Láb Vás pozývame na kultúrne podujatie, ktoré sa uskutoční v nedeľu 12.5.2024 o 15:00 hod. na futbalovom ihrisku v Lábe. Vystúpia deti z tried Včielky a Motýliky.

          • Rozvojový projekt "Čítame pre radosť"

          • “Ak chcete mať múdre deti, čítajte im rozprávky. Ak chcete mať ešte múdrejšie deti, čítajte im viac rozprávok..” (Albert Einstein)

            “Čítame pre radosť” je názov rozvojového projektu vyhláseného Ministerstvom školstva, do ktorého sme zapojili a získali finančné prostriedky vo výške 1 000 € na zriadenie a doplnenie detských knižníc. Naším cieľom je rozvíjať lásku k čítaniu a ku knihám a podporiť predčitateľskú gramotnosť u našich detí. V triedach sme zriadili detské knižnice, ktoré sme doplnili o nové knižné tituly prispôsobené veku a záujmom detí.

          • Stavanie mája 30.4.2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stavanie mája 30.4.2024.

            Vstávaj dievča hore, sadíme ti máje, ak hore nevstaneš mája nedostaneš. Máj, máj, máj zelený pod oblôčkom sadený. 30. apríl sa v našej MŠ niesol v znamení ľudových tradícií - stavania mája🎋. Deti si za sprievodu ľudových piesní, spevu a tanca ozdobili máj farebnými stužkami a s pomocou pani učiteliek ho osadili v areáli našej MŠ. Naše poďakovanie patrí p.Osuskému a PZ Malina, ktorí sa postarali o máju☺️.

          • Brigáda v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Brigáda v MŠ.

            V sobotu 27.4.2024 sa v našej škôlke na brigáde zišla partia super ľudí. Počasie nám prialo, nálada bola výborná, podarilo sa nám spraviť kopec práce - vyčistiť a pohrabať záhony, natrieť lavičky a odpadkové koše, upraviť stromy a vyčistiť ploty, vyrovnať dopadové plochy pod hracími prvkami, vypratať sklad hračiek a upratať pivnice. Odchádzali sme s dobrým pocitom, že sme prispeli k zveľadeniu prostredia, v ktorom vyrastajú naše deti. ❤️ ĎAKUJEM ❤️ všetkým zamestnancom MŠ a rodičom: p. Valovej, Kučinskej, Lojanovej, Chmelovej, Zálesňákovej, Maršalkovej, Osuskej, p. Klasovi, Šimkovi, Paukovovi, Grobárovi, Deminovi, Novákovi, Chmelovi, manželom Borčinovcom, Motúzovcom, Sumaria a Hanke Bertovičovej. Dagmar Blažíčková, riaditeľka MŠ

          • Divadlo Žihadlo Ufúľaná rozprávka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadlo Žihadlo Ufúľaná rozprávka.

            V rámci celotýždňovej témy Planéta Zem sa venujeme aktivitám zameraným na ochranu našej planéty. Vo štvrtok sme privítali v našej škôlke pána Zeteka s Ufúľanou rozprávkou, kde sa deti presvedčili, že triedenie odpadkov a vynášanie smetí nemusí byť len nudnou záležitosťou. Ďakujeme SRRZ-RZ pri MŠ Láb za príspevok.

          • Vychádzka na gazdovský dvor - 23. 4. 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vychádzka na gazdovský dvor - 23. 4. 2024.

            Dnes sme si dopriali vychádzku za domácimi zvieratkami. 🐄 🐓🐇 Deti zvedavo pozorovali život na hospodárskom dvore, kde si mohli úžitkové zvieratká nielen pozrieť, ale niektoré z nich aj nakŕmiť. Najväčšiu radosť im urobila zajačia rodinka a koníky. Ďakujeme rodinke Hollých za ochotné a milé sprevádzanie a tešíme sa opäť niekedy nabudúce. 🌷

          • Deň Zeme - 22. 4 . 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme - 22. 4 . 2024.

            Dňa 22. apríla každý rok slávime Deň Zeme, ktorý je venovaný zveľaďovaniu našej planéty a podnecovaniu environmentálnej ochrany. Aj my s deťmi sa zapájame do činností, ktoré podporujú udržateľný rozvoj a ochranu životného prostredia, a to rôznymi aktivitami ako separovanie, recyklovanie, čistenie okolia našej obce i areálu materskej školy. Deň Zeme nám pripomína, že sme všetci spojení s prírodou, ktorá si zaslúži našu starostlivosť a ochranu a je potrebné venovať jej pozornosť od útleho veku.

          • Deň narcisov 2024

          • "Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?"

            Milí rodičia i občania Lábu,

            vďaka Vášmu príspevku môžeme odovzdať Lige proti rakovine vyzbieranú čiastku 419,70 €.

                                                                                Ď A K U J E M E.

          • DEŇ NARCISOV 18. 4. 2024

          • Vážení rodičia, spoluobčania,

            naša materská škola sa zapojila do 28. ročníka verejno-prospešnej finančnej zbierky Deň narcisov na pomoc onkologickým pacientom Liga proti rakovine, a tým sa stala jej spoluorganizátorom.
            Zbierka sa bude konať dňa 18. apríla (štvrtok) v čase od 7:00 hod. do 16:30 hod. Svoj príspevok môžete odovzdať do zapečatených pokladničiek nachádzajúcich sa v MŠ. 
            Pre rodičov budú pokladničky k dispozícii v triedach, pre verejnosť na zazvonenie pri hlavnom služobnom vchode do 15:00 hod. 
            Ďakujeme, že pomáhate.

            Kolektív MŠ 
             

          • Sadenie ovocného stromčeka

          • Naše Žabky sa ujali dôležitej úlohy a spoločne v areáli našej škôlky zasadili jabloň, ktorú nám bezplatne priviezli v rámci Školského programu Dobrý ježko. 

            https://www.dobryjezko.sk/skolsky-program/

             * Ď A K U J E M E *

          • Fidlikanti deťom - Vandrovali husličky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Fidlikanti deťom - Vandrovali husličky.

            Deťom prišli do našej škôlky porozprávať o ľudových hudobných nástrojoch a zaspievať Fidlikanti - Jožko a Aďo. Hravou formou i piesňami deťom prezentovali krásu ľudových tradícií a folklóru. Na koncerte si spoločne zaspievali ich najväčšie hity, aj veselé ľudové pesničky. Poriadne si spolu zatancovali a zahrali hry. Spoznali rôzne slovenské ľudové hudobné nástroje: fujaru, koncovku, drumbľu, gajdy, píšťalky, husličky, cimbal. Výchovný koncert bol financovaný vďaka príspevku SRRZ-RZ pri MŠ Láb.